Video

Politie doet invallen in het centrum van Helmond, één man is aangehouden

17 september 2020 om 22:11 • Aangepast 24 september 2020 om 22:04
nl
De politie heeft donderdagavond invallen gedaan en controles uitgevoerd op meerdere plekken in het centrum van Helmond. Het gaat om een grote actie waarbij verschillende instanties samenwerkten. Eén man is aangehouden, maar de politie wil nog niet zeggen waarvoor.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Op de Heistraat waren zeker tien agenten op de been. Verder waren ook brandweer en douane aanwezig. De politie deed onder andere een inval in een restaurant aan de Heistraat. Daar is één man aangehouden.

Er zijn ook verkeerscontroles gedaan in de omgeving en op meerdere locaties invallen gedaan. De politie wil alleen zeggen dat het om een grote actie gaat vanuit de gemeente en dat de politie daarbij ondersteunt. "We zijn inderdaad binnengestapt in een horecazaak maar ik kan nog niet zeggen waarom precies", aldus een woordvoerder.

Volgens een omstander is in de Heistraat ook met zwaar vuurwerk gegooid tijdens de actie. De Heistraat is tijdens de actie afgesloten. De straat kwam deze zomer enkele keren in het nieuws doordat jonge relschoppers er vuurwerk afstaken en met stenen gooiden naar de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.