Video

Ouderen tijdelijk in minihuisjes als hun flat wordt gerenoveerd, maar blijven slapen is er niet bij

18 september 2020 om 20:00 • Aangepast 25 september 2020 om 11:44
nl
Verhuurder TBV Wonen in Tilburg heeft iets origineels bedacht om een verbouwing wat vrolijker te maken. De senioren krijgen een eigen tiny house tijdens de renovatie van hun flat. Zo kunnen ze ondanks alle herrie tot rust komen en ook nog eens makkelijker afstand houden van alle bouwvakkers.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Voor de grote flat aan de Hart van Brabantlaan staan zestien wel heel kleurrijke minihuisjes. De bouwwerken zijn precies achttien vierkante meter groot. "Alles zit erop en eraan", vertelt Janneke Akkermans van TBV Wonen enthousiast. Zo krijgen de bewoners er een televisie, wifi, meubels een complete badkamer bij.

De senioren kunnen alleen niet in de tiny houses blijven slapen. De huizen hebben namelijk geen bed. "Het is de bedoeling dat de bewoners 's avonds gewoon weer in hun eigen appartement slapen. Dat vinden de meeste mensen toch het fijnst", weet Janneke, die zelf ook wel zo'n huisje zou willen.

Zo zien de huisjes van de blije bewoners eruit:

"Dat beuken en slopen is verschrikkelijk. Ik ben blij dat ik hier zit", zegt de 78-jarige Willem Aarts. Dat ze juist voor hem een knalrood huis hebben uitgezocht, zit hem niet dwars. "Ze noemen me al Rode Willem", schatert hij. "Toch stem ik gewoon VVD hoor!"

De kwieke oudjes wonen de komende twee weken in het huisje, tijdens de uren dat er verbouwd wordt. Daarna is de volgende reeks appartementen aan de beurt. En dus krijgen de vrolijke huisjes ook weer andere bewoners. Voor ouderen die meer zorg nodig hebben, is een tijdelijk appartement binnen de flat vrijgemaakt.

De flat met in totaal 96 appartementen wordt flink aangepakt. Zo krijgen de appartementen onder andere een nieuw likje verf, betere kozijnen, een nieuwe badkamer en wc en ook gaan ze van het gas af. De verbouwing moet aan het eind van dit jaar klaar zijn. Dan krijgen de kleine huisjes weer een andere bestemming.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.