Geen hardstylefeesten meer bij Club Tilburg omdat bezoekers zich niet aan de coronaregels houden

21 september om 20:13 • Aangepast 28 september om 20:54
Dansende bezoekers houden geen afstand. (Foto's: Dj Dimitri K. / Instagram)
Dansende bezoekers houden geen afstand. (Foto's: Dj Dimitri K. / Instagram)
Een hardstylefeest bij horecagelegenheid De Vrienden van Tilburg op de Heuvelring is zondagavond eerder afgelopen, omdat de bezoekers te dicht op elkaar dansten. De organisatie besloot om elf uur 's avonds zelf de stekker uit het evenement te trekken.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

De uitgaansgelegenheid laat dansfeesten voorlopig voorbij zich gaan, zegt de eigenaar. ''Dit doen we al bijna nooit, maar zondagavond heeft laten zien dat het toch ook zeer moeilijk is om nu een feestpubliek in huis te hebben. Die ellende willen we in de toekomst voorkomen.''

Dj Dimitri K., die als hoofdact draaide, plaatste beelden van het feest op Instagram. Hierop is te zien hoe er niet door iedereen voldoende afstand wordt gehouden. Volgens de eigenaar ging het om een besloten feest voor zo'n zeventig bezoekers. De groepen waren verdeeld bij verschillende tafeltjes en stoelen, met voldoende afstand ertussen.

'Geen extreme situatie'
''Doordat men werd opgezweept door de muziek kwam het publiek steeds meer los. Dat is ook begrijpelijk", aldus de eigenaar. "Het was geen extreme situatie, maar we moeten gewoon heel streng zijn. Onze verantwoordelijkheid dragen, zeker nu in andere regio's strengere regels gelden in de horeca."

De Vrienden van Tilburg houdt het voortaan op de normale avonden die de kroeg organiseert. ''Er komen bij ons veel studentenverenigingen borrelen. De organisatoren denken ook goed mee om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.''

De Vrienden van Tilburg zit in het voormalige pand van Epic (Foto: Google Streetview)
De Vrienden van Tilburg zit in het voormalige pand van Epic (Foto: Google Streetview)

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...