Groen licht voor komst van bedrijventerrein Wijkevoort in Tilburg

22 september 2020 om 01:58 • Aangepast 29 september 2020 om 07:34
nl
De gemeenteraad van Tilburg heeft maandagnacht, na een lange digitale raadsvergadering, ingestemd met de komst van bedrijventerrein Wijkevoort tussen Tilburg en Gilze, langs de A58. Ondanks het grote aantal protesten tegen het nieuwe bedrijventerrein van tachtig hectare was de meerderheid van de raad toch voor.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

In het gebied Wijkevoort in Tilburg zitten nu nog vooral recreatiebedrijven en boerderijen. Die moeten gedeeltelijk plaats maken voor innovatieve bedrijven.

Volgens wethouder De Vries moet de crème de la crème van de logistiek en maakindustrie zich vestigen op het terrein. Zij moeten zich aan allerlei duurzaamheids- en kwaliteitseisen houden die de gemeente stelt, zoals bijvoorbeeld het hebben van zonnepanelen op alle daken. De hele wijk Reeshof moet daarmee van stroom worden voorzien.

Blokkendozen
Maar volgens de oppositie, aangevoerd door de grootste partij (LST) in de raad, worden het blokkendozen die in de groene ruimte gebouwd worden en die werkgelegenheid bieden aan vooral arbeidsmigranten. De PVDA stelt vast dat er wel een plan is voor een bedrijventerrein, maar dat de geïnteresseerde bedrijven er eigenlijk nog amper zijn.

De wethouder denkt dat er meer dan genoeg bedrijven zijn die zich willen vestigen op het nieuwe bedrijventerrein, ondanks de strenge eisen.

Protestborden in het gebied tegen de plannen (foto: Agnes van der Straaten).
Protestborden in het gebied tegen de plannen (foto: Agnes van der Straaten).

Laatste zetje
GroenLinks heeft als coalitiegenoot ja gezegd tegen het nieuwe bedrijventerrein. De partij gaf daarmee het laatste zetje voor doorgang van het plan. Eerder liet fractievoorzitter Evelien Kostermans weten dat het geven en nemen en plussen en minnen is in een coalitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.