Lerares heeft corona en dus gaat basisschool in Eindhoven twee dagen dicht

23 september 2020 om 14:02 • Aangepast 24 september 2020 om 13:45
nl
Basisschool BoschAkker in Eindhoven gaat twee dagen dicht vanwege een coronabesmetting. Dat bevestigt de school tegenover Omroep Brabant. Een lerares blijkt woensdag besmet te zijn met het virus. De school wil voorkomen dat leerlingen en collega's ook besmet kunnen raken.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Afgelopen vrijdag had de school een studiedag waarbij de leerkrachten dicht bij elkaar in de buurt zouden zijn geweest. De GGD heeft daarom besloten dat alle leerkrachten van de school getest moeten worden. De school kan daarom niet open worden gehouden.

Bij het maken van een testafspraak was er volgens de directrice van de school nergens snel genoeg plek. Daarom laten de leerkrachten zich vandaag via een particuliere organisatie testen. De leerkrachten die op de studiedag aanwezig waren, zitten in quarantaine tot maandag.

Geen contact met leerlingen
Volgens de school is de leerkracht sinds haar besmetting niet in contact geweest met ouders en leerlingen. Er wordt gehoopt dat de uitslagen van de testen voor maandag binnen zijn en dat ze school dan weer open kan.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.