Video

Alternatieve Bredase Singelloop zetten liefhebbers met app in beweging

4 oktober 2020 om 10:30 • Aangepast 11 oktober 2020 om 20:04
nl
Ondanks corona is er dit jaar toch een Bredase Singelloop. Al ziet het er vanwege corona anders uit dan anders. Geen massastart bij het Stadskantoor of finish op de Grote Markt. De streep ligt dit jaar bij de eigen voordeur van de deelnemers. Het officiële startschot van de Alternatieve Singelloop aan de Vossenlaar in Bavel was zondagmorgen live online te volgen bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door


Kort na twaalf uur haalden de eerste lopers de virtuele eindstreep.

Wachten op privacy instellingen...

Deelnemers aan de Singelloop lopen dit jaar dus hun eigen rondje door de stad of omgeving. Ze doen dat bovendien op een zelfgekozen tijdstip. Omroep Brabant ging na het startschot in de stad en omgeving op zoek naar deelnemers aan de Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken.

Via een gps-gestuurde app kunnen de deelnemers de afstand en hun (tussen)tijden bijhouden. Daarnaast is er ook een Singelloop 2020 Experience App die deelnemers en supporters in de juiste Singelloop-sfeer brengt.

Zo gingen de deelnemers dit jaar van start:

Wachten op privacy instellingen...

Live uitzending en samenvatting
Een verslag van de Alternatieve Singelloop is vanaf halfvijf te zien in een live uitzending van BredaNU. In die uitzending wordt ook de opbrengst voor het goede doel bekendgemaakt. Het goede doel dit jaar is een SmartWall voor het Amphia Ziekenhuis (in Breda).

Vanaf kwart voor zeven is op Omroep Brabant tv een uitgebreide samenvatting van de Singelloop te zien. Deze samenvatting wordt zondagavond meerdere keren herhaald.

In 2021 is de 35e editie van de Singelloop gepland op 3 oktober.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.