Medewerkers woonzorgcentrum met de dood bedreigd na oproep van actiegroep Viruswaarheid - Omroep Brabant

Medewerkers woonzorgcentrum met de dood bedreigd na oproep van actiegroep Viruswaarheid

24 september 2020 om 07:03 • Aangepast 25 september 2020 om 06:53
nl
Bij woonzorgcentrum Guldenakker in Goirle zijn doodsbedreigingen binnengekomen aan het adres van medewerkers. Ook kreeg personeel scheldpartijen over zich heen. Dat gebeurde na een oproep van Willem Engel van de actiegroep Viruswaarheid.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Aanleiding van de bedreigingen, was het bericht dat het woonzorgcentrum, onderdeel van Thebe, weer op slot moest. Daarop publiceerde Engel het telefoonnummer van het centrum, met de boodschap: "Even een doe-opdracht tussendoor. Ik krijg net een verontrustend bericht. Er is toch weer een verzorgingstehuis op slot gegaan (…) We hebben geconcludeerd dat dit nooit meer mocht en toch proberen ze het weer."

(Beeld: Facebook)
(Beeld: Facebook)

Het leidde tot zes dreigtelefoontjes en nog eens tweemaal zoveel mails, meldt een woordvoerder van het verzorgingshuis. Er werd onder meer gezegd: "Ik wens u een langzame, pijnlijke en eenzame dood."

Bij Guldenakker moesten op 9 september de deuren opnieuw dicht om het coronavirus in te dammen. Dat gebeurde nadat er zowel bij bewoners als personeel besmettingen waren geconstateerd.

'Belverzoek'
Overigens is het jongste 'belverzoek' van Willem Engel alweer live. In de uitzending van Jinek bij RTL reageerde advocaat Jan Vlug onder meer op de oproep en de bedreigingen die bij het verzorgingshuis in Goirle binnenkwamen.

Dat wordt hem niet in dank afgenomen. Op Facebook roept Engel in zijn meest recente bericht op om de redactie van Jinek te bellen: "Even bellen met de redactie van Jinek. Maar niet schelden en tieren alstublieft. Zit er dadelijk weer een Jan Vlug bij Jinek."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.