Video

Mariëlle Bartholomeus van ziekenhuis Bernhoven uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar

24 september 2020 om 20:40 • Aangepast 25 september 2020 om 20:07
nl
Mariëlle Bartholomeus is Topvrouw van het Jaar 2020. De medisch directeur van het regionale ziekenhuis Bernhoven in Uden werd donderdagavond gekozen uit drie genomineerde Brabantse vrouwen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Tromgeroffel in een verder vrijwel lege zaal van Theater Amsterdam. Dan volgt de aankondiging. "De winnaar wordt door de jury geprezen om haar authenticiteit, iemand die mensen vertrouwen geeft en ze in hun kracht zet. Ze durft te vragen en haalt daarmee kennis van buiten naar binnen, ze benadrukt dat je een crisis niet alleen kunt oplossen, samenwerking is van groot belang. Ze stelt zich niet op de voorgrond maar zorgt wel voor helder leiderschap. Dat heeft de doorslag gegeven."

De uitreiking van de prijs:

"Ik heb hem!", juicht winnaar Mariëlle Bartholomeus, terwijl de regie de camera's overschakelt naar Uden. De medisch directeur krijgt een klein beeldje overhandigd, op afstand, zo is online te zien. Want ook de uitverkiezing verloopt geheel en al coronaproof. "Deze is van ons allemaal, van het hele team en de patiënten. Ik wil deze prijs opdragen aan iedereen die betrokken is bij Bernhoven", zegt Bartholomeus kort en krachtig.

Stichting Topvrouw van het Jaar wil met de jaarlijkse verkiezing aandacht schenken aan alle vrouwen met een toppositie binnen bedrijven en organisaties zodat zij een rolmodel vormen voor andere vrouwen. Dit jaar ging vanwege de coronacrisis de aandacht niet uit naar het bedrijfsleven maar naar de zorg. Behalve Bartholomeus waren ook Conny Helder (Raad van Bestuur tanteLouise) en Ellis Jeurissen (Directeur GGD Brabant-Zuidoost) genomineerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.