Extra coronamaatregelen in Brabant-Noord: speciale winkeltijden voor kwetsbare groepen

25 september 2020 om 16:57 • Aangepast 28 september 2020 om 10:50
nl
De veiligheidsregio's Brabant-Noord en Zuidoost-Brabant worden coronarisicogebied met het risiconiveau 'zorgelijk'. Het risiconiveau van beide veiligheidsregio's was 'waakzaam'. De bijbehorende maatregelen gaan zondagavond om 18.00 uur in. Daarbij horen strengere maatregelen om het aantal besmettingen af te remmen. Behalve deze landelijke richtlijnen, heeft de Veiligheidsregio Brabant-Noord enkele aantal aanvullende regels ingesteld.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Zo komen er bepaalde tijden waarop bijvoorbeeld ouderen en gehandicapten terechtkunnen bij gemeentehuizen, bibliotheken of zwembaden. Verder worden ook musea, winkels en supermarkten gevraagd om dergelijke uren in te stellen.

Dat er strengere maatregelen aan zaten te komen was eerder deze week al uitgelekt. In deze twee regio's gelden dezelfde maatregelen als in de andere regio's die al het risiconiveau zorgelijk hebben.

Maximaal vijftig personen
Voor de horeca geldt dat om middernacht geen gasten meer naar binnen mogen, dan gaat ook de muziek uit. De horecazaak moet om 01.00 uur sluiten. Daarnaast wordt de maximale groepsgrootte teruggebracht naar vijftig personen. Dat zijn er nu nog honderd. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel is een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theater.

Meldplicht
Voor samenkomsten met meer dan vijftig personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een concert in een park. De organisator moet 48 uur voor de start van de samenkomst een digitaal formulier invullen.

Op deze meldplicht gelden een aantal uitzonderingen zoals gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

Lees alles over het voetbalfeest in coronatijd in ons dossier 'Willem II en corona'.

Risiconiveau zorgelijk
Risiconiveau zorgelijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.