Een grote groep Willem II-supporters hield zich donderdag 24 september niet aan de coronaregels tijdens een feest op een plein in Tilburg. Honderden fans keken daar op een groot scherm naar de play-offs van de Europa League. Op het besluit om het feest te organiseren en het gedrag van de fans is forse kritiek.

Artikelen over Willem II en corona

Willem II-voorzitter Martin van Geel: 'Gemeente heeft juiste afweging gemaakt'

"De gemeente Tilburg heeft een juiste afweging gemaakt om onze supporters op één plek samen te brengen om de wedstrijd tegen de Rangers FC te kunnen bekijken." Dat zegt algemeen directeur Martin van Geel in een schriftelijke reactie van de club naar aanleiding van het gedrag van de Willem II-supporters. Wel betreurt de club dat op het Olympiaplein de corona-richtlijnen niet in acht zijn genomen. "Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid daarin nemen", stelt Van Geel.

Foto: Toby de Kort

Minister De Jonge over feestende Willem II-fans: 'Snelste manier om onze vrijheid kwijt te raken'

Ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) willen zich niet bemoeien met het besluit van de Tilburgse burgemeester Theo Weterings om toe te staan dat duizend supporters op een groot scherm naar de wedstrijd tegen Rangers FC keken. Toch keuren ze het gedrag van de Willem II-supporters zeker niet goed: "Dit is de snelste manier om onze vrijheid kwijt te raken", waarschuwt De Jonge.

Huge de Jonge.

Gemeenteraad snapt verbijstering over Tilburgs voetbalfeest en wil burgemeester aan de tand voelen

De gemeenteraad van Tilburg begrijpt de verbijstering over het voetbalfeest van donderdagavond waarbij Willem II-fans massaal de coronaregels aan hun laars lapten. De raad gaat maandag burgemeester Theo Weterings aan de tand voelen. Oppositieleider Hans Smolders noemt het 'een totaal gebrek aan leiderschap' en oppositiepartij PvdA spreekt over een 'dolksteek in de rug van het zorgpersoneel, hulpverleners en politie."

Theo Weterings (foto: Omroep Brabant).