Woedende reacties op Facebookpagina Tilburg: 'Wanneer gaat Weterings verantwoordelijk nemen?'

25 september 2020 om 11:51 • Aangepast 25 september 2020 om 16:04
nl
Op de Facebookpagina van de gemeente Tilburg reageren tientallen mensen woedend en vol onbegrip op de beslissing van burgemeester Theo Weterings (VVD) om een vergunning te geven voor het feest bij het Willem II-stadion. Enkelen vinden dat de burgemeester moet opstappen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Weterings is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Hij legde de verantwoordelijkheid bij de feestende fans. Maar, reageert iemand op Facebook: "Wanneer gaat burgemeester Weterings eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid nemen?"

"Bent u nou voorzitter van onze veiligheidsregio, meneer Weterings? Schandalig!", vervolgt deze vrouw op Facebook. "Neem een voorbeeld aan de burgemeester van Rotterdam, die durft tenminste maatregelen te nemen en te handhaven."

Wachten op privacy instellingen...

"Ziekmakend is het!", reageert iemand anders. "In voorbereiding, handhaving en reactie gefaald. Burgemeester, u moest maar gewoon gaan."

Ook het kabinet en de Tweede Kamer bemoeien zich met de supportersbijeenkomst donderdagavond. Voetbalvereniging Willem II wil vrijdagochtend nog niet reageren op de situatie die ontstond toen een grote groep feestende supporters coronaregels schond op een plein in de stad. De club wacht eerst een gesprek af met de gemeente. "Wij gaan er de komende uren nog niet op in", aldus een zegsman van Willem II.

LEES OOK:

Lees alles over het voetbalfeest in coronatijd in ons dossier 'Willem II en corona'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.