Willem II-voorzitter Martin van Geel: 'Gemeente heeft juiste afweging gemaakt'

25 september 2020 om 14:40 • Aangepast 26 september 2020 om 14:02
nl
"De gemeente Tilburg heeft een juiste afweging gemaakt om onze supporters op één plek samen te brengen om de wedstrijd tegen de Rangers FC te kunnen bekijken." Dat zegt algemeen directeur Martin van Geel in een schriftelijke reactie van de club naar aanleiding van het gedrag van de Willem II-supporters. Wel betreurt de club dat op het Olympiaplein de corona-richtlijnen niet in acht zijn genomen. "Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid daarin nemen", stelt Van Geel.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Vanwege de reglementen van de UEFA mochten bij Willem II – Rangers FC geen supporters aanwezig zijn. De gemeente Tilburg gaf eerder deze week een vergunning af voor het supportersplein, waar supporters samen naar de wedstrijd konden kijken en zo samen de wedstrijd te beleven. De Tilburgse club kon zich daar wel in vinden.

Van Geel: "Daarmee wordt voorkomen dat Willem II-supporters zich ongecontroleerd door de binnenstad en daarbuiten gaan begeven. Want dat al onze supporters na vijftien jaar weer een Europese thuiswedstrijd voor de buis zouden gaan bekijken, is een utopie. Zo’n wedstrijd willen ze samen beleven en dat vinden wij heel logisch."

Controle
Van Geel vindt dat de supporters in het stadion beter beheresbaar zijn: "Bij onze eerste competitiewedstrijd waren bijna vierduizend supporters. Dat is uitstekend verlopen, mede doordat we weten welke personen in ons stadion aanwezig zijn en daar dus controle over hebben. Het veilig, verantwoord en gelijkmatig voller krijgen van voetbalstadions is in onze ogen de beste oplossing om dergelijke escalaties te voorkomen.’

De club wil verder geen commentaar geven op de gebeurtenissen van donderdagavond.

LEES OOK:

Lees alles over het voetbalfeest in coronatijd in ons dossier 'Willem II en corona'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.