Willem II-fans gooien vuurwerk en blikken bier naar de ME

24 september 2020 om 22:28 • Aangepast 28 september 2020 om 07:47
nl
Een kleine groep Willem II-fans heeft zich donderdagavond in Tilburg tegen de Mobiele Eenheid gekeerd. Er werd met vuurwerk gegooid. Ook vlogen er blikken bier door de lucht en werd er tegen ME-busjes geslagen. De politie zegt zich echter niet in deze berichten te herkennen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Het ging om een groep van ongeveer vijftig supporters. Schreeuwende fans verlieten het plein naast de Euroscoop waar op een groot scherm naar de voetbalwedstrijd tegen Rangers FC werd gekeken. De consternatie zou ontstaan zijn nadat een supportersvlag in brand werd gestoken. Fans wilden verhaal halen bij de vermeende daders. Dat liep uit de hand, zo vertelde een getuige tegen onze verslaggever.

Het ingerichte supportersplein in Tilburg (foto: Toby de Kort).
Het ingerichte supportersplein in Tilburg (foto: Toby de Kort).

Vervolgens werd vuurwerk naar de ME gegooid en vlogen er blikken bier door de lucht. Er werden onder meer honden ingezet om de supporters terug te drijven richting het plein. Op het plein zelf brak vervolgens ook een vechtpartij uit. De ME moest ook hieraan te pas komen om de rust te herstellen. De hekken rondom het plein werden opengezet zodat fans weg konden gaan. Rond elf uur keerde de rust terug.

'Geen onrust'
De politiewoordvoerder zegt vrijdagochtend echter dat de politie zich niet herkent in berichten dat de ME zou zijn belaagd en dat er 'andere dingen' zouden zijn gebeurd. De ME was net als bij elke wedstrijd wel aanwezig, maar de eenheid heeft niet ingegrepen aangezien er volgens de zegsman geen opstootjes zijn geweest.

Wachten op privacy instellingen...
De politie staat paraat in de buurt van het plein (foto: Noël van Hooft).
De politie staat paraat in de buurt van het plein (foto: Noël van Hooft).

Lees alles over het voetbalfeest in coronatijd in ons dossier 'Willem II en corona'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.