Foutje leidt tot monsterscore in amateurvoetbal: 56-0

27 september 2020 om 13:04 • Aangepast 28 september 2020 om 12:37
nl
Het voetbalseizoen is weer begonnen en dus komen er ook wekelijks de gekste uitslagen voorbij. Deze bijvoorbeeld van Internos 6 tegen Gilze 2: 56-0.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Natuurlijk meteen even gebeld met de club uit Etten-Leur, want zo'n uitslag kan bijna niet. Want dat betekent elke anderhalve minuut een goal en dat 90 minunten lang. Dat lijkt onmogelijk.

En uit het telefoontje blijkt ook dat het inderdaad niet mogelijk is. De kantinebeheerder van Internos weet hoe het zit: "Het moet 5-6 zijn."

Iemand met dikke vingers heeft de uitslag ingetypt en de 5 en de 6 aan elkaar getikt in plaats van allebei op de goeie plek. Dus de mannen van het zesde hebben niet met ongelooflijke cijfers gewonnen, maar zelfs verloren. Voordeel: het was vast een stuk spannender dan bij een uitslag van 56-0.

KNVB moet 't aanpassen
Bij VV Gilze krijgen ze veel reacties op de recorduitslag. "Dat kan toch niet, roepen mensen hier", vertelt een medewerker van de club. "Het is een tikfout inderdaad. En die kun je niet zelf meer veranderen. Dat moet de KNVB doen."

Vrouwen winnen met 36-0
Het derde vrouwenteam van OJC won vorig weekend met 36-0. En die uitslag klopte wel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.