Grote verschillen tussen uitdelen van coronaboetes: 330 in Tilburg, 0 in Waalwijk

27 september 2020 om 15:08 • Aangepast 28 september 2020 om 12:39
nl
De ene gemeente in onze provincie slingert veel vaker iemand op de bon voor het overtreden van de coronaregels dan de andere. Dat blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie (OM) die RTL Nieuws in handen heeft.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

De cijfers gaan over boetes die zijn uitgedeeld door agenten of boa's aan mensen die zich bijvoorbeeld niet hielden aan de regels voor de grootte van groepen of het houden van anderhalve meter afstand. Volwassenen moeten 390 euro betalen voor zo'n bekeuring.

Van alle Brabantse gemeentes werden in Loon op Zand relatief gezien de meeste coronaboetes uitgedeeld. Het gaat daar om tachtig bekeuringen, dat zijn er 341 per 100.000 inwoners. Ook in Moerdijk (107), Cuijk (57) en Etten-Leur (97) waren er relatief veel boetes.

Tilburg
Wat het totaalaantal bekeuringen in onze provincie betreft, staat de gemeente Tilburg bovenaan. Daar kregen 330 mensen een bon. Den Bosch (242) en Eindhoven (220) volgen. In Breda werden 118 boetes uitgedeeld.

In Oosterhout, Waalwijk, Haaren, Sint-Anthonis, Reusel-De Mierden, Baarle-Nassau, Bergeijk en Eersel werden juist helemaal geen boetes uitgeschreven, aldus RTL Nieuws.

Landelijk verschillen
Ook landelijk blijken er grote verschillen te zijn. Zo zijn er in het noorden en oosten verhoudingsgewijs weinig mensen beboet; in het zuiden van Gelderland juist veel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.