Coronavirus waart opnieuw rond in verzorgingstehuizen: al tientallen bewoners en medewerkers besmet

2 oktober 2020 om 16:57 • Aangepast 3 oktober 2020 om 06:04
nl
De tweede golf van het coronavirus is ook duidelijk merkbaar in de Brabantse verzorgingshuizen. In de afgelopen week meldden verschillende verzorgingshuizen positieve besmettingen van zowel bewoners als personeel. Het gaat om tientallen besmettingen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Op de locatie Eekhof van de Schakelring in Kaatsheuvel bleken enkele dagen geleden al tien bewoners en één medewerker besmet. Sindsdien zijn nog drie bewoners en vijf medewerkers positief getest.

Op meerdere locaties van zorgaanbieder Riethorst Stromenland zijn cliënten en zorgpersoneel besmet met het coronavirus. Het gaat om vestigingen in Oosterhout, Geertruidenberg en Woudrichem. De meeste besmettingen zijn geconstateerd in zorgcentrum De Lemmenskamp in Woudrichem. “Er zijn meerdere medewerkers en cliënten van afdelingen Maas & Waal en Merwede van zorglocatie De Lemmenskamp positief getest”, aldus clustermanager Roland van der Loos. Exacte aantallen wil de zorgaanbieder niet noemen. "Maar het zorgcentrum gaat niet op slot”, benadrukt Van der Loos stellig.

Thuisquarantaine
Bij zorglocatie Slotjesveste in Oosterhout zijn twee medewerkers van de gecombineerde afdeling somatiek en revalidatie (GRZ) positief getest op het coronavirus. “Deze medewerkers verblijven in thuisquarantaine. Er zijn vooralsnog geen cliënten besmet”, aldus een woordvoerder.

In Geertruidenberg, bij zorglocatie Mauritsstaete, is de besmetting bij één medewerker vastgesteld.

'Na twee coronavrije maanden weer besmettingen'
Ook bij Vitalis in Eindhoven worden er weer meer besmettingen geconstateerd bij bewoners en medewerkers van deze zorgorganisatie. “Na ruim twee coronavrije maanden constateerden we begin augustus weer de eerste besmettingen”, zo meldt de zorginstelling op haar website. “In de afgelopen week zien we de besmettingen bij medewerkers en cliënten helaas licht stijgen.”

Op de afdeling Zuidzicht van zorglocatie Sint Janshof in Vlijmen zijn een cliënt en een medewerker positief getest op het coronavirus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.