Dapper echtpaar verjaagt overvallers uit huis: 'Voor d'n duvel niet bang!'

1 oktober om 20:30 • Aangepast 2 oktober om 13:10
Het echtpaar wist de overvallers het huis uit te werken. (Foto: SQ Vision Mediaprodukties)
Het echtpaar wist de overvallers het huis uit te werken. (Foto: SQ Vision Mediaprodukties)
Kitty (72) en Jan (78) uit Helmond stonden donderdagochtend oog in oog met twee jonge overvallers. De mannen droegen bivakmutsen en waren bewapend, maar het dappere bejaarde echtpaar liet zich niet zomaar beroven. Ze boden zoveel weerstand dat de twee zonder buit afdropen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Mensen leven zo met ons mee. Dat had ik echt niet verwacht”, zegt Kitty later op de dag tegen Omroep Brabant. Al de hele dag stromen de appjes, berichtjes, telefoontjes en bossen bloemen binnen.

Kitty vertelt wat er precies gebeurde: “Mijn man Jan staat altijd om kwart voor zes op en dan maakt hij op het gemakje koffie en boterhammen. Ineens stonden er twee mannen voor zijn neus in de woonkamer. Wij en de politie snappen nog altijd niet hoe dat kan."

'Ik dacht het niet'
"Het was kwart over zes en ik hoorde geschreeuw. Hij riep: ‘Kitty! Kitty!’ en ik hoorde herrie dus ik dacht dat mijn man gevallen was." Aan een overval had Kitty helemaal niet gedacht. Later hoorde ze wat er op dat moment gebeurde: “De mannen bedreigden Jan en riepen dat hij zijn handen op zijn rug moest doen. Ze hadden tie wraps bij zich. Maar hij weigerde en zei: ‘Wat denken jullie wel?! Ik dacht het niet’. Hij is voor d’n duvel niet bang!”

De 78-jarige Jan verzette zich hevig en worstelde met de overvallers. Ze leken daardoor snel van hun stuk gebracht. Het tweetal snelde naar de voordeur en wilde ervandoor. Maar op dat moment kwam Kitty haar slaapkamer op de benedenverdieping uitgelopen.

“Ik liep ze zo tegen het lijf dus ik riep meteen: ‘Wat doen jullie hier?’ en ik greep er eentje beet bij zijn jas.” Een van de overvallers sloeg Kitty tegen haar hand en in haar gezicht. “Ik wist niet dat ze een geweer en een mes bij zich hadden. Maar toch hadden ze schrik want ze gingen er gauw vandoor.”

Reflex
Kitty vertelt dat zij en haar man zeker niet bang aangelegd zijn. Maar toch had ze deze reactie niet verwacht. "Mijn man heeft ze flink aangepakt en ik heb er eentje te pakken gekregen en later nog nagelopen. Het was gewoon een reflex."

Het echtpaar is erg nuchter over de overval. "Je weet toch wel dat zoiets ooit kan gebeuren. Het is fijn dat mensen zo met ons meeleven. Maar ik denk dat wij vannacht gewoon prima kunnen slapen."

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...