Vraag naar verse jus stijgt, dus komt in Den Bosch de grootste sinaasappelschillenfabriek van Europa

2 oktober 2020 om 06:45 • Aangepast 2 oktober 2020 om 16:14
nl
Schillenbedrijf PeelPioneers gaat in Den Bosch de naar eigen zeggen grootste recyclefabriek van Europa voor sinaasappelschillen opzetten. Daarvoor heeft het bedrijf een miljoeneninvestering binnengehaald. Onder meer de Rabobank, het ministerie van Economische Zaken en het Nationaal Groenfonds investeren gezamenlijk tien miljoen euro.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De fabriek kan straks 120.000 kilo sinaasappelschillen verwerken, een verdriedubbeling van de huidige verwerkingscapaciteit. Ook de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, European Circular Bioeconomy Fund en DOEN Participaties investeren in het bedrijf.

Nieuwe producten
PeelPioneers verwerkt sinaasappelschillen tot ingrediënten voor onder meer sinaasappelolie, bier, muffins, limonade en bonbons, maar ook voor schoonmaakmiddelen en cosmetica. Het bedrijf haalt de schillen bij supermarkten en horeca op. Met de miljoeneninvestering kunnen ook nieuwe producten worden ontwikkeld, zoals voedingsvezels voor in vleesvervangers.

PeelPioneers werd opgericht in 2017 en opende in 2018 de eerste schillenfabriek ter wereld in Son. Het aantal medewerkers groeit dit jaar van tien naar dertig.

Schillenberg groeit
Volgens PeelPioneers groeit de vraag naar versgeperste jus, en daarmee ook de schillenberg. Ook neemt de behoefte aan een lokale keten toe bij de Noordwest-Europese afnemers van het bedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.