Raadslid Bergeijk twee keer bedreigd door campingeigenaar

2 oktober 2020 om 11:01 • Aangepast 2 oktober 2020 om 12:01
nl
Raadslid Sonja Wagemans van de Lokale Partij Bergeijk is tot twee keer toe bedreigd door de exploitant van camping de Zwarte Bergen in Luyksgestel. Dat bevestigt ze vrijdag aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk


Het raadslid wilde verder niet op de bedreigingen ingaan. “Ik heb daar geen behoefte aan”, zei ze vrijdag. “De impact is te groot om te reageren.” Vorig jaar kreeg het raadslid ook al 'intimiderende waarschuwingen'. Toen was niet duidelijk van wie die kwamen.

Driehonderd arbeidsmigranten
De camping is al jaren onderwerp van discussie voor de gemeente Bergeijk. Vorig jaar werd een plan van de eigenaar van tafel geveegd om driehonderd arbeidsmigranten op de camping te plaatsen.

Nu wil de eigenaar driehonderd chalets op de camping neerzetten. Maar om dat te doen, moet onder meer het bestemmingsplan worden gewijzigd en moet de camping ontmanteld worden. Dat is een tijdrovend proces.

Waarom de bedreigingen precies zijn gedaan, weet fractievoorzitter Mark Verhoeven van de Lokale Partij Bergeijk niet, maar het ‘zou ermee te maken kunnen hebben dat het de exploitant te lang duurt’.

Volgens hem is van beide bedreigingen aangifte gedaan bij de politie. “De bedreigingen werden in augustus gedaan”, zegt hij. “Het onderzoek ligt nu bij justitie, daar kunnen we nu niks over zeggen.” Wel zegt Verhoeven dat de bedreigingen niet direct aan haar zijn gedaan, maar dat hij over haar heeft gesproken tegen een ander.

'Ik maak haar kapot'
In een persbericht van de partij staat dat de exploitant onder meer ‘ik maak haar kapot’ gezegd. Voor Verhoeven en Wagemans echter reden genoeg om toch aangifte te doen.

Volgens Verhoeven kijkt Wagemans al jaren met een kritische blik naar de activiteiten van camping. “Maar vanwege de impact voor haar, neem ik het dossier nu over. We willen haar wat rust geven, de impact lijkt groter dan anderen kunnen zien of inschatten”, stelt Verhoeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.