Video

Trouwfeest met 180 bezoekers beëindigd in Tilburg maar geen boetes: 'Onbegonnen werk'

3 oktober 2020 om 10:43 • Aangepast 5 oktober 2020 om 11:52
nl
Bij een bruiloftsfeest in Tilburg-Noord waren vrijdagavond 180 gasten aanwezig. De politie maakte vroegtijdig een einde aan het evenement aan de Zevenheuvelenweg waarbij maar dertig personen aanwezig mochten zijn.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Volgens een woordvoerder van de politie kwam rond halftien een melding binnen van overlast. Toen de agenten aankwamen, konden ze direct zien dat er ruim boven de honderd gasten aanwezig waren.

"De agenten zagen door een open deur dat de coronamaatregelen binnen grof werden overschreden", aldus de woordvoerder. Op last van de politie is het feest beëindigd en is iedereen naar huis gestuurd. De mensen van het trouwfeest werkten mee met ons."

Gegevens niet genoteerd
Volgens de woordvoerder werden uiteindelijk 180 gasten in de feestzaal op het bedrijventerrein geteld. Er werden geen boetes uitgedeeld aan de gasten. Ook zijn hun gegevens niet genoteerd. "Dat zou onbegonnen werk zijn geweest."

Welke consequenties de eigenaresse tegemoet kan zien, hangt af van de gemeente. Volgens een woordvoerder zal daar komende week mogelijk meer duidelijkheid over komen. "We beraden ons op bestuursrechtelijke stappen. Ik kan op dit moment echter nog niks zeggen over de aard van eventuele maatregelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.