Video

Eigenaresse zaal trouwfeest met 180 bezoekers spreekt lezing politie tegen: 'Vanmiddag weer feest'

3 oktober 2020 om 12:53 • Aangepast 5 oktober 2020 om 12:05
nl
Volgens de eigenaresse van feestzaal La Reine in Tilburg-Noord waren er minder dan 180 gasten aanwezig bij een bruiloft vrijdagavond. Volgens haar klopt het aantal dat de politie zaterdagmorgen meldde niet. Op het exacte aantal bezoekers gaat ze echter niet in.
Profielfoto van Thomas de WaardProfielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Thomas de Waard & Dirk Verhoeven

Volgens de nieuwe coronamaatregelen mag de trouwlocatie maximaal dertig gasten ontvangen. De politie maakte vrijdagavond rond tien uur abrupt een einde aan een Marokkaanse bruiloft omdat er naar schatting 180 mensen aanwezig waren.

Marokkaanse bruiloft in twee zalen
Volgens de eigenaresse werd er vrijdagavond een Marokkaanse bruiloft gevierd. De bezoekers waren in twee groepen verdeeld. De vrouwen werden ondergebracht in de hoofdzaal en de mannelijke bezoekers in een kleinere zaal. De grote zaal biedt doorgaans ruimte aan enkele honderden bezoekers.

Nadat agenten een einde aan de bruiloft maakte, werkten de bezoekers en organisatoren mee met de politie. Er werden geen boetes uitgedeeld of gegevens genoteerd van gasten.

'Vanmiddag feest met dertig gasten'
Mogelijk ziet de eigenaresse nog wel consequenties van het te drukke trouwfeest. Dat hangt af van de gemeente. Volgens een woordvoerder zal daar komende week mogelijk meer duidelijkheid over komen. "We beraden ons op bestuursrechtelijke stappen. Ik kan op dit moment echter nog niks zeggen over de aard van eventuele maatregelen."

Zaterdagochtend staat een vrachtwagentje voor de deur van de feestzaal om spullen af te leveren want vanmiddag staat een nieuw feest op de planning. Met dertig gasten, verzekert de onderneemster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.