Video

Sportclubs streamen hun wedstrijden live nu er geen publiek welkom is langs de lijn

3 oktober 2020 om 15:58 • Aangepast 5 oktober 2020 om 12:02
nl
Nu de komende drie weken geen publiek langs de lijn mag staan, zoeken amateurclubs naar creatieve oplossingen zodat mensen de wedstrijden toch kunnen zien. Zoals een livestream op sociale media. Niet hetzelfde als aanmoedigen langs het veld maar beter dan niets.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

SV Rood-Wit '62 uit Helmond is een van die verenigingen. De club gebruikt haar Instagram-account om wedstrijden live te streamen. "De komende weken kan er geen publiek bij zijn maar niet getreurd, Rood-Wit 62 biedt ouders en supporters de mogelijkheid om de wedstrijden te volgen via een livestream. Helaas is het niet mogelijk om alle wedstrijden te streamen", laat de club weten. Zondag worden er twee wedstrijden via Instagram uitgezonden.

YouTube
Een ander kanaal dat sportclubs in deze coronatijd gebruiken, is YouTube. Zoals hockeyclub De Warande uit Oosterhout, die zaterdag een wedstrijd uitzond via de populaire videowebsite.

Wachten op privacy instellingen...

Ook voetbalclub De Valk in Valkenswaard gebruikt YouTube om wedstrijden te streamen. "De Valk maakt met de inspanning van vrijwilligers, ondanks de huidige coronaregelgeving, het mogelijk om toch uw favoriete team te bekijken", schrijft de club op haar website. Bezoekers die willen kijken, worden doorverwezen naar een besloten YouTube-kanaal.

Meer voetbalclubs kiezen voor deze oplossing, zoals Volharding in Vierlingsbeek en DSE in Etten-Leur. Beide verenigingen zetten YouTube in nu er geen supporters langs de lijn mogen staan. "Omdat er aanstaande zondag geen supporters welkom zijn bij de wedstrijd DSE 1 - VVR 1 hebben we besloten de wedstrijd live uit te zenden." Ook deze club heeft op haar website een aparte link naar YouTube zodat supporters toch kunnen kijken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.