Video

Koninklijke onderscheiding voor de zoekhonden van Signi: 'Ben helemaal overdonderd'

3 oktober 2020 om 16:38
nl
Vierhonderd vermiste mensen heeft stichting Signi Zoekhonden uit De Rips inmiddels teruggevonden. Een indrukwekkend aantal, vond ook koning Willem-Alexander. En daarom kregen de twee oprichters van Signi zaterdag een lintje.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Maar door de coronaregels moest de burgemeester van Gemert-Bakel wel uit de buurt blijven. Janette Kruit en Esther van Neerbos van Signi moesten hun onderscheiding dus zelf opspelden.

Ze zijn beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding is een extra feestelijk tintje bij het vijftienjarig bestaan van de stichting. Signi zoekt met haar honden al jaren naar mensen onder het puin en in het water.

Internationale zoekacties
Burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel prees de twee oprichters voor hun inzet tijdens soms gevaarlijke zoekacties. "Door Signi is de onzekerheid van veel nabestaanden weggenomen."

De Stichting Signi Zoekhonden is niet alleen in Nederland actief, maar gaat ook regelmatig naar het buitenland. Daar zochten de honden onder meer naar overlevenden van orkaan Katrina in de VS en de tsunami in Thailand.

Kijk hier hoe de lintjes werden uitgereikt:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.