PSV boekt 1,6 miljoen euro winst dankzij transfers

8 oktober 2020 om 10:40 • Aangepast 12 oktober 2020 om 20:10
nl
PSV heeft voor het negende jaar op rij winst gemaakt. De voetbalclub uit Eindhoven hield 1,6 miljoen euro over aan het afgelopen seizoen. Dat kwam vooral dankzij de transfers van onder anderen Hirving Lozano naar Napoli, Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur en Gastón Pereiro naar Cagliari.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

PSV had in het seizoen 2019-2020, waarin de competitie al in maart werd afgebroken vanwege het coronavirus, een omzet van 75 miljoen euro. Daar stond 82 miljoen aan kosten tegenover. PSV maakte daarbij ook extra kosten, zoals het ontslag van trainer Mark van Bommel en andere veranderingen in de trainersstaf.

De financiële impact van de coronacrisis bedraagt volgens PSV zo'n 7 miljoen euro, maar dankzij bijvoorbeeld overheidsregelingen en steun van supporters en sponsoren bleef de daadwerkelijke schade beperkt tot 3 miljoen. Een seizoen eerder had PSV als deelnemer aan de Champions League een omzet van bijna 97 miljoen euro. Toen maakte de club 4,6 miljoen euro winst.

Tientallen miljoenen
PSV bleef afgelopen seizoen steken in de voorrondes van de Champions League en werd al voor de winterstop uitgeschakeld in de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren stonden in de eredivisie op de vierde plaats toen de competitie werd afgebroken. PSV verkocht afgelopen seizoen voor tientallen miljoenen euro's aan spelers. Daar bleef netto 22 miljoen van over. Die opbrengst zorgde toch nog voor een positief eindresultaat.

De selectie van de nieuwe hoofdtrainer Roger Schmidt werd de afgelopen weken flink versterkt. PSV durft geen voorspellingen te doen over de financiële cijfers aan het einde van dit seizoen. "De negatieve impact van Covid-19 is groot en kan als gevolg van langdurig spelen zonder publiek nog groter worden", aldus de club.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.