PSV haalt Mario Götze, en Chris en dochter Lyndi hebben de echte primeur

6 oktober 2020 om 21:56 • Aangepast 7 oktober 2020 om 11:48
nl
Het is een droomtransfer voor PSV: de komst van sterspeler Mario Götze. Een transfer die Chris Rooijakkers en zijn dochter Lyndi een droomprimeur bezorgde. Zij wisten de Duitse sterspeler écht als eerste te spotten in Eindhoven.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Chris heeft een frietzaak in de buurt van het Philips Stadion. Hij vertelt dat hij Mart van den Heuvel (spelersbegeleider bij PSV, red) zag. Met daarachter een grote zwarte Mercedes. "Die auto bleef daar wel een kwartier staan. Ik dacht, daar moet een voetballer inzitten, dat kan niet anders. Dus ik zei tegen m'n dochter dat ze maar eens een foto moest gaan maken."

Wachten op privacy instellingen...

Eerder op de avond meldde een Hans zich als maker van de foto's. Maar dat blijkt niet te kloppen. Het was Lyndi die de foto's van dichtbij maakte. "Ze keek hem nog recht aan, dat was het grappige. En Götze keek niet echt blij. Meer zo van, oh oh, betrapt!"

Viral in appgroepjes
Het was niet Chris' bedoeling om de foto's van zijn dochter overal te delen. Hij deelde het met een vriendengroepje en in een familie-app. "En toen ging het helemaal los." Want het bleef niet beperkt tot de familie-app, maar kwam ineens in allerlei appgroepjes terecht.

De fans wisten het nummerbord te ontcijferen (foto: Lyndi Rooijackers)
De fans wisten het nummerbord te ontcijferen (foto: Lyndi Rooijackers)

En die foto’s van de nieuwste aanwinst werden ook gedeeld in het PSV-appgroepje van Sil van Els en zijn maten. “Iemand zag een dikke dure auto bij het stadion. Op Deadline Day kan dat maar één ding betekenen”, wist Sil meteen.

Nummerbord ontcijferd
Enig speurwerk leverde bij hem al gauw de hoop op dat het inderdaad wel eens om Mario Götze zou kunnen gaan. Dat wist Sil te ontcijferen uit de nummerplaat die op de foto stond.

‘DO’ betekent dat de auto uit Dortmund komt, ‘GM’ zijn de initialen van de voetballer, ‘36’ zou kunnen duiden op zijn geboortedatum, 3 juni en ‘10’ is het rugnummer. “Het kon haast niet anders, geboortedatum, plaats, rugnummer, het móest hem zijn!”, vertelt Sil enthousiast.

Wachten op privacy instellingen...

Sil deelde zijn vermoedens op Twitter, waar het al gauw werd opgepikt. Niet veel later kwam het nieuws dat Götze op dat moment de medische keuring zou ondergaan en dinsdagavond nog gepresenteerd zou worden.

Wereldvoetballer Götze
Fantastisch, vindt Sil. “Ja echt geweldig, het is een wereldvoetballer, met zo’n grote staat van dienst.” Sil, fervent seizoenkaarthouder, hoopt hem dan ook komend seizoen veel in het rood-wit te kunnen zien spelen. “Het werd al een topseizoen natuurlijk. En nu helemaal. Kan niet anders!”

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.