Gevaarlijke bocht in Tilburg waar meerdere ernstige ongelukken gebeurden wordt aangepast

8 oktober 2020 om 19:22 • Aangepast 16 oktober 2020 om 14:46
nl
Het aanleggen van ruwer asfalt, extra waarschuwingsborden en voor als het dan toch misgaat: een houten vangrails. Met deze maatregelen hoopt de gemeente Tilburg een einde te maken aan ernstige ongelukken op de Sweelincklaan. In een korte periode vlogen daar meerdere auto's uit de bocht. Bij één van die ongelukken kwam een 27-jarige man om het leven.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Het was niet de vraag of, maar hoe en wanneer de Sweelincklaan in Tilburg zou worden aangepast. De gemeente liet vorige week namelijk al weten de weg snel veiliger te willen maken. "We nemen de situatie erg serieus", was de boodschap van een woordvoerder toen. Inmiddels staan er extra verkeersborden en wordt vrijdag het asfalt ruwer gemaakt, zodat auto's minder gemakkelijk slippen.

Snelheid was ook wel geboden, gezien het aantal ongelukken dat er gebeurde. Zo overleed een Tilburger op zondag 27 september, toen hij uit de bocht vloog. Een paar dagen eerder moest een agente naar het ziekenhuis, nadat ze tegen een boom reed. En ook gisteren was het raak: een auto kwam tegen een boom tot stilstand. Voor buurtbewoners was de maat dan ook vol. Ze vinden de situatie levensgevaarlijk.

Los van alle aanvullende maatregelen bekijkt de gemeente Tilburg of het mogelijk is om volgend jaar het asfalt op de hele Sweelincklaan te vervangen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.