Klaas Dijkhoff (VVD) verlaat de politiek volgend jaar na verkiezingen

9 oktober 2020 om 21:37 • Aangepast 12 oktober 2020 om 10:26
nl
Klaas Dijkhoff (39) verlaat de politiek na de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar. Dat zegt de Bredanaar in een interview met NRC. Dijkhoff schuift Mark Rutte naar voren als lijsttrekker van de VVD.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De fractievoorzitter van de grootste regeringspartij leek de gedoodverfde kandidaat om Mark Rutte op te volgen als VVD-leider. In gesprek met NRC laat hij weten dat hij bijna twee jaar geleden al heeft bedacht dat hij weg wilde uit de politiek.

Dijkhoff vertelde het toen al aan een paar mensen, verder hield hij het voor zich. "Ik dacht altijd: laat mij maar de kroonprins zijn, dan hoeven anderen die last niet te dragen.”

'Nieuwsgierigheid brengt me nu ergens anders heen'
"Na ruim tien jaar aan het Binnenhof is mijn nieuwsgierigheid om ergens anders aan het werk te gaan groter dan naar wat een langer verblijf brengt", schrijft Dijkhoff vrijdagavond op zijn Facebook-pagina. "Zoals nieuwsgierigheid me naar het Binnenhof bracht, brengt het me nu ook ergens anders heen."

Dijkhoff hoopt dat premier Mark Rutte opnieuw de kar gaat trekken richting de verkiezingen. Tot dusver heeft Rutte daar nog geen uitsluitsel over gegeven. Dat zal ergens voor het einde van het jaar gebeuren.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!