Man (36) vernielt tientallen auto’s in 13 verschillende straten in Tilburg

10 oktober 2020 om 09:12 • Aangepast 12 oktober 2020 om 10:46
nl
In Tilburg zijn vrijdagavond en -nacht zeker tien auto's vernield. Deze waren geparkeerd aan onder meer de Kardinaal van Rossumstraat, de Paduastraat, de Hoefstraat, de Wagenaarstraat, het Sint Pietersplein en de Groeseindstraat. Er is een verdachte aangehouden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Om hoeveel vernielde wagens het precies gaat, kon een politiewoordvoerster zaterdagochtend niet zeggen. Maar in de Kardinaal van Rossumstraat alleen al ging het om zeven auto's. De vernielingen zouden tussen tien uur 's avonds en middernacht zijn gepleegd.

Het was raak in meer dan tien Tilburgse straten (foto: Jan Waalen).
Het was raak in meer dan tien Tilburgse straten (foto: Jan Waalen).

Woensdagavond was het ook al raak
Woensdagavond kreeg de politie al meldingen dat iemand spiegels van auto's had getrapt. Toen vonden de vernielingen plaats op de route Zuid-Oosterstraat, Goudenregenstraat, Rozenplein, Rozenstraat, Leliestraat en Lovensestraat. Agenten konden toen geen verdachte oppakken, maar getuigen noemden wel een naam van degene die dit gedaan zou hebben.

Vrijdagnacht slaagden agenten er wel in de verdachte aan te houden, op de Kapitein Nemostraat. Het gaat om een 36-jarige Tilburger. Dit is volgens de politie dezelfde man van wie de naam woensdagavond ook werd genoemd als mogelijke dader.

Op de Kardinaal van Rossumstraat werden bij zeven auto's spiegels vernield (foto: Google Streetview).
Op de Kardinaal van Rossumstraat werden bij zeven auto's spiegels vernield (foto: Google Streetview).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.