Video

Ook streep door alle officiële carnavalsactiviteiten in Eindhoven

12 oktober 2020 om 10:28 • Aangepast 13 oktober 2020 om 10:22
nl
Ook in Eindhoven gaat een streep door alle officiële carnavalsactiviteiten. Dit laat Ivo Soetens van de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC) maandagochtend aan Omroep Brabant weten. ‘Grote’ evenementen zoals in andere jaren worden in Lampegat niet georganiseerd. Concreet betekent dit dat de optocht op carnavalszaterdag niet doorgaat.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Ook de plannen om op de Markt, het Wilhelminaplein en het Stadhuisplein tenten met een volwaardig programma te organiseren, zijn van de baan. Het Federatiebal gaat niet door en er zal ook geen nieuwe stadsprins worden gepresenteerd.

"Eerder is geprobeerd beslissingen zo lang mogelijk uit te stellen in de hoop dat carnaval 2021 toch een ‘gewone’ carnaval zou zijn. Toch ziet de SFEC zich nu genoodzaakt een spijtig besluit te nemen. Carnaval 2021 in Lampegat zal niet zo worden gevierd zoals we gewend zijn", zo laat de SFEC weten. Het besluit is volgens Soetens in overleg met de gemeente, de veiligheidsregio en de horeca genomen.

'Geen andere mogelijkheid'
De stichting betreurt het besluit 'ten zeerste, maar ziet geen andere mogelijkheid'. "Corona houdt ons allemaal in de greep en in onzekerheid. Deze onzekerheid en de bescherming van de gezondheid van alle carnavalsvierders maken dit besluit noodzakelijk."

De stichting houdt nog een kleine slag om de arm. Als de omstandigheden in positieve zin veranderen dan 'zijn we er als de kippen bij', laat ze weten. "Laten we met z’n allen hopen dat we carnaval 2021 in sterk afgeslankte vorm wellicht toch groots kunnen vieren."

'In m'n eentje op de bank'
"In het slechtste geval zit ik in mijn eentje op de bank met een glaasje bier", antwoordt Soetens op de vraag wat wél kan met carnaval. Hij durft er eigenlijk nog niks over te zeggen. Over de mogelijkheid carnaval online te vieren, is hij vrij duidelijk. "Carnaval is onderling contact, samen delen, knuffelen. En dat gaat nu niet."

Nog wat verder in de toekomst kijkend, belooft Soetens voor 2022 een carnaval dat beter gaat zijn dan ooit.

Eindhovenaren reageren teleurgesteld op beslissing:

Eerder al slecht nieuws uit Kruikenstad
Wat er wel en niet kan met carnaval, wordt momenteel in alle steden en dorpen bekeken. Wat dat betreft kwam er zondagavond al slecht nieuws voor alle Kruiken en Kruikinnen. Toen bleek dat in Tilburg definitief geen carnaval wordt gevierd in 2021.

Dit was eerder al bekend over de carnavalsactiviteiten in Brabant:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.