Steven Kruijswijk én zijn ploeg uit Ronde van Italië na positieve coronatest - Omroep Brabant

Steven Kruijswijk én zijn ploeg uit Ronde van Italië na positieve coronatest

13 oktober 2020 om 09:50 • Aangepast 14 oktober 2020 om 09:45
nl
Wielrenner Steven Kruijswijk stapt niet meer op in de Ronde van Italië. De renner uit Nuenen is maandag op de rustdag positief getest op corona. Hij moet de koers daarom verlaten. Dit meldde zijn ploeg Jumbo-Visma dinsdagochtend voor de start van de tiende etappe in de Giro. Even later werd duidelijk dat heel zijn ploeg de ronde verlaat.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

“We nemen onze verantwoordelijkheid na de besmetting van Steven. Wij zijn allemaal in contact met hem geweest. Dit is de veiligste keuze die we kunnen maken. Niet alleen voor ons team, maar ook voor de andere mensen in de Giro", zegt ploegleider Addy Engels.

Wachten op privacy instellingen...

Kruijswijk stond op de elfde plek in het klassement van de Italiaanse ronde. Dit op bijna anderhalve minuut van roze-truidrager Joao Almeida uit Portugal. Kruijswijk heeft volgens zijn ploeg geen klachten of symptomen. Hij ontving het nieuws van zijn positieve test dinsdagochtend.

"Ik voel me gewoon fit. Ik kan het dan ook niet bevatten dat ik het heb opgelopen", reageert hij. "Het is een heel grote teleurstelling om dit nieuws te krijgen. Binnen de ploeg nemen we veel maatregelen en het is jammer dat ik op deze manier de Giro moet verlaten." De overige renners en stafleden van de Nederlandse wielerploeg testten twee keer negatief en hadden in de Giro mogen blijven. De ploeg besloot dus anders.

Wachten op privacy instellingen...

Eerder dit seizoen had Kruijswijk eigenlijk als mede-kopman van start moeten gaan in de Tour de France. Een val in de Dauphiné gooide echter nog voor de start van de Ronde van Frankrijk roet in het eten. Met ambitie ging hij daarom nu van start in de Giro.

Meer uitvallers door corona
Eén renner van Team Sunweb is positief getest. Het gaat niet om Tilburger Sam Oomen of de nummer twee van het klassement Wilco Kelderman, maar om de Australiër Michael Matthews. Hij zal niet meer van start gaan in de tiende etappe, zo maakte de ploeg bekend.

Wachten op privacy instellingen...

Alle renners en stafleden ondergingen maandag op de rustdag van de Giro een coronatest. Het ging in totaal om 571 afgenomen tests. De hele ploeg van Mitchelton-Scott heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de Giro, zo bleek dinsdagochtend.

Nadat eerder al kopman Simon Yates wegens corona uitviel, bleken dinsdag ook vier stafleden van de Australische ploeg positief te hebben getest.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.