Video

Taxichauffeurs zijn wanhoop nabij door corona: 'Vijf uur wachten op een klant'

13 oktober 2020 om 17:20 • Aangepast 14 oktober 2020 om 12:56
nl
Het is stil bij station Eindhoven. Door corona en de oproep van de regering om vooral thuis te werken, zijn er weinig treinreizigers. De taxichauffeurs zien het met lede ogen aan. Soms moeten ze wel vijf uur wachten op een klant. "Als dit zo doorgaat, kan ik over een maand mijn auto verkopen", zegt taxichauffeur Dennis Eyck.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Hij komt zelf naar de verslaggever toe, als wij staan te filmen bij station Eindhoven. Of wij weten hoe slecht het met de taxi's gaat sinds corona. Taxichauffeur Dennis Eyck is de wanhoop nabij en doet graag zijn verhaal. Waar het normaal gesproken een komen en gaan van taxi's is, is het nu vooral stil en leeg. Van de taxistandplaatsen zijn er maar een paar bezet. De chauffeurs vervelen zich en wachten urenlang tevergeefs op klanten.

Thuiswerken
Door de oproep van het kabinet om thuis te werken is het nog stiller geworden bij de taxi's. Hoe het verder moet, nu de regels weer strenger worden, is voor Dennis een raadsel.

"Wij kunnen niet thuiswerken, wat kunnen wij doen", vraagt hij zich hardop af. Ondertussen telt hij even.. "Er staan nu zes taxi's en normaal wel dertig". Ook de al dan niet gedeeltelijke sluiting van de horeca treft de taxibranche zwaar, zegt Dennis: " Als de horeca geen klandizie heeft hebben wij ze ook niet".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.