Video

Laatste show van Christel de Laat is ook de laatste keer voor ongeneeslijk zieke Karlijn

14 oktober 2020 om 11:48 • Aangepast 22 oktober 2020 om 17:37
nl
Voor 400 man publiek stond Christel de Laat dinsdagavond in de enorme zaal van Mainstage in de Brabanthallen in Den Bosch. Door de strengere coronamaatregelen was het voorlopig de laatste keer dat ze haar show kon opvoeren. Maar dat was bijzaak voor de cabaretière. Haar hoofd en hart waren bij de ongeneeslijk zieke Karlijn Burgers. "Jongens, wij kunnen over een paar weken weer. En Karlijn niet. Ik denk dat we dat niet moeten vergeten."
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De 30-jarige Karlijn, 'een ongelofelijk energieke vrouw, een stoer wijf', zou samen met haar familie bij het optreden van Christel zijn. "Een hele rij stoelen hadden ze gereserveerd", vertelt de comédienne uit Schijndel. "Karlijn is ernstig ziek, heeft borstkanker. Sinds vorige week weet ze dat er uitzaaiingen zijn naar de hersenen en dat ze het niet gaat halen."

"Een paar uur later volgde een telefoontje dat ze met spoed was opgenomen in het ziekenhuis."

Ondanks haar worsteling met een leven op de rand van de dood liet Karlijn zich niet uit het veld slaan. "Voor ze sterft, wil ze nog zoveel mogelijk het leven halen", aldus Christel. "Dinsdagmorgen kreeg ik nog een appje van haar: 'Ja, we zijn erbij en ik heb er zo'n zin in! Lekker iets positiefs en even lachen.' Maar een paar uur later volgde er een telefoontje dat ze met spoed was opgenomen in het ziekenhuis."

De cabaretière liet het er niet bij zitten en regelde een live videoverbinding met het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam. Vanuit haar ziekenhuisbed keek Karlijn samen met haar man mee met de show, zodat ze er toch een beetje bij kon zijn.

Zo was Karlijn toch een beetje bij de voorstelling van Christel de Laat:

"Het was al mis, maar nu is het goed mis. Ze zit in de laatste fase", vertelt een geëmotioneerde Christel. "Dat ze toch heeft kunnen meekijken en haar familie heeft kunnen zien, dat is heel bijzonder. Dan merk je hoe dankbaar je moet zijn. De beperkingen die we opgelegd krijgen vanwege het coronavirus zijn heel vervelend, maar wij kunnen gewoon naar buiten met ons mondkapje op. En Karlijn kan dat binnenkort niet meer. "

"Je moet het leven vieren, iedere dag."

"Wat ik van haar heb geleerd? Dat je het leven moet vieren, iedere dag. En ik weet dat we een ongelofelijk lastige tijd ingaan met die lockdown, dat we dingen weer niet mogen. Maar jongens, wij kunnen over een paar weken weer wel. En Karlijn niet. Ik denk dat we dat niet moeten vergeten."

Christel de Laat reageert emotioneel:

Karlijn laat op Instagram weten wat ze van de avond vond:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.