Sporters vinden maatregelen zuur: 'Misschien willen ze zelf met bordje op schoot voetbal kijken?'

14 oktober 2020 om 10:54 • Aangepast 16 oktober 2020 om 17:35
nl
Wel betaald voetbal, maar verder liggen alle competities voorlopig plat. Het is een van de maatregelen van het kabinet om het toenemende gevaar van het coronavirus in te dammen. Deze tweedeling roept vragen op bij andere sporten.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Marloes Keetels, aanvoerder hockeyclub Den Bosch.

“Bij ons team is dat ook de grote vraag, waarom zij wel? Wij spelen ook op een groot veld, in een leeg stadion en in de buitenlucht. We hopen op uitleg en dat het logisch klinkt. De maatregelen op zich zijn niet leuk, maar dat zijn de coronacijfers ook niet.”

Joost Dooijenburgh, coach rugbyers Oisterwijk Oysters.

“Misschien wil het kabinet zelf op zondag met het bordje op schoot voetbal kijken? Ik vind het echt heel krom, waarom zij wel en wij niet? Niemand bij ons begrijpt het. Wij hebben tot gisteravond keihard getraind, nu houdt het op en mag het betaalde voetbal wel door. Ik snap echt dat er maatregelen genomen worden, maar doe het dan goed! Als je deze lijn zou doortrekken hoeft ook niet alle horeca dicht, je zou restaurants open kunnen houden.”

Bob van Oosterhout, sportmarketeer en eigenaar basketbalclub Heroes Den Bosch.

“In het voetbal gaan vele miljoenen euro’s om, de andere topsport is van een andere orde. Als je eerlijk bent kun je je afvragen of basketbal, handbal en andere sporten echt topsport zijn. Veel sporters trainen meerdere keren per week en werken of studeren daar nog bij. Ook in het basketbal zijn de verschillen tussen de teams groot, wij zijn bijvoorbeeld niet te vergelijken met Apollo Amsterdam. Ik durf zelfs te zeggen dat Heroes basketbal professioneler is dan veel Keuken Kampioen Divisie-clubs. Het is heel zuur, maar tegelijkertijd ben ik voor harde stevige maatregelen om het virus te bestrijden. Ik begrijp dat het kabinet lastige keuzes moet maken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.