Pastoor mag erfenis van 120.000 euro houden, vindt ook de bisschop

14 oktober 2020 om 15:36 • Aangepast 17 oktober 2020 om 21:55
nl
Jos Hermans mocht als pastoor van Asten het testament van een overleden vrouw aanvaarden. Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch heeft dit bepaald. Eerder kwam de Hoge Raad tot dezelfde uitspraak.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het rechtsorgaan stelde in januari dit jaar al vast dat de familie van de in 2014 overleden Tonny van Empel geen recht heeft op haar volledige nalatenschap. De nabestaanden waren naar de Hoge Raad gestapt, omdat ze bij de rechtbank en het gerechtshof hun zin niet hadden gekregen.

Pastoor erft 120.000 euro
De 82-jarige vrouw liet het grootste deel van haar vermogen na aan de toenmalige pastoor van haar woonplaats Asten, Jos Hermans. Volgens de familie gaat het om 120.000 euro. Met het besluit van de Hoge Raad werd de erfenis definitief rechtsgeldig en mocht pastoor Hermans die in ontvangst nemen.

De familie van Tonny van Empel wilde zich ook bij deze beslissing niet neerleggen en ze deed een beroep op het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag van de Rooms-Katholieke Kerk. Dat adviseerde De Korte de klacht over te nemen.

'Nadrukkelijke wens'
De bisschop denkt er anders over: het was volgens hem de nadrukkelijke wens van de vrouw om het grootste deel van de erfenis over te laten maken naar pastoor Hermans. Net als de Hoge Raad geeft De Korte dus zijn zegen aan het testament. De zaak lijkt hiermee te zijn gesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.