Video

ME ingezet tegen honderden coronademonstranten in Den Bosch, twee aanhoudingen

17 oktober 2020 om 14:37 • Aangepast 19 oktober 2020 om 11:01
nl
De politie heeft zaterdag vroegtijdig een einde gemaakt aan een demonstratie in het centrum van Den Bosch. "Demonstranten hielden zich niet aan de afspraken die de burgemeester met ze had gemaakt", zegt een woordvoerder van de gemeente. Er zijn twee mensen aangehouden. Een vanwege belediging, de ander kon geen identiteitsbewijs laten zien.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De demonstratie was aangemeld bij de gemeente. Burgemeester Jack Mikkers had afspraken gemaakt hoe de demonstratie zou moeten verlopen, maar die afspraken werden geschonden. "Mensen hielden zich niet aan de anderhalvemeter-maatregel en ook niet aan de route die van tevoren was afgesproken", vertelt een woordvoerder.

Niet in de binnenstad
De demonstratie was gericht tegen de strengere coronamaatregelen. De politie wilde voorkomen dat 200 tot 300 mensen de binnenstad konden bereiken. De demonstranten werden door de politie naar het Zuiderpark begeleid. Er werden tien busjes van de ME ingezet.

De demonstratie begon bij het stadion van FC Den Bosch. De bedoeling was om naar de Casinotuin te lopen. Volgens een verslaggever in Den Bosch wilden de demonstranten toen ze bij het Zuiderpark kwamen, naar het centrum, terwijl afgesproken was om om het centrum heen te lopen. Agenten hebben hen toen met getrokken wapenstok tegengehouden.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
De ME zorgt dat de demonstranten niet de stad in kunnen (foto: Bart Meesters SQ Vision)
De ME zorgt dat de demonstranten niet de stad in kunnen (foto: Bart Meesters SQ Vision)

Demonstratie beëindigd
De ME had het Zuiderpark omsingeld. In groepjes moesten de demonstranten het park uit.

Sommige betogers hadden teksten bij zich als 'Staatsmedia is virus' en 'Den Haag in opstand'. Sommigen lopen demonstratief hand in hand.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto; Bart Meesters / SQ Vision
Foto; Bart Meesters / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.