Video

'Heil Hitler' en andere extreme leuzen tijdens coronademonstratie in Den Bosch

18 oktober 2020 om 12:48 • Aangepast 19 oktober 2020 om 12:06
nl
Bij de demonstratie tegen de aangescherpte coronamaatregelen zaterdag in Den Bosch zijn antisemitische en andere opruiende leuzen geroepen. 'Stinkjoden', 'Heil Hitler' en 'Politie, politie, de hoeren van justitie', is te horen op beelden die op social media zijn geplaatst.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Het filmpje is gepost door het Twitteraccount 'Sekte van Engel'. Wie daarachter zit, is niet duidelijk, maar de Twitterpagina omschrijft zichzelf als een kritische volger van de actiegroep Viruswaarheid van Willem Engel.

De politie verzamelt beeldmateriaal van de demonstratie en als blijkt dat daar mogelijke strafbare feiten op te zien zijn, dan stelt ze in overleg met het Openbaar Ministerie een onderzoek in. "Dat kan uiteindelijk leiden tot aanhoudingen buiten heterdaad, zoals we dat noemen", aldus een woordvoerder van de politie.

Dicht opeen gepakt
De demonstratie begon zaterdagmiddag bij het voetbalstadion van FC Den Bosch. De actievoerders liepen soms dicht opeen gepakt door de straten van Den Bosch.

De demonstratie werd zaterdag voortijdig gestopt, omdat de demonstranten zich niet hielden aan de afspraken die ze met de gemeente hadden gemaakt. Zo wilde de groep van 200 tot 300 mensen naar het centrum lopen terwijl was afgesproken dat niet te doen. De politie heeft hen samen met tien busjes van de ME tegengehouden. Twee mensen zijn opgepakt. De één voor belediging, de ander kon geen identiteitsbewijs laten zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.