Video

Pop-upparkeergarage Strijp-S zoekt nieuwe plek: 'Een gebouw om van te houden'

19 oktober 2020 om 21:00
nl
De stoere parkeergarage die tot begin dit jaar trots stond te shinen op Strijp-S in Eindhoven ligt er nu wat troosteloos bij op een werf in Amersfoort. Het is nu niet meer dan een stapel betonnen platen en stalen balken. "Maar wel staal en beton met een verhaal", aldus eigenaar Paul Bloemen.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

We moeten even door de struiken langs een slootje kruipen om tussen de tientallen betondelen terecht te komen. Maar dan staan we ook middenin een berg betonplaten die samen een pop-upparkeergarage vormen. "Er konden 500 auto's in geparkeerd worden", zegt Paul terwijl we tussen de enorme platen door lopen.

De garage is tien jaar geleden op Strijp-S opgebouwd, nadat hij eerder een paar jaar in Nieuwegein bij het Antonius Ziekenhuis had gestaan. "In de tien jaar op Strijp-S heeft de pop-upparkeergarage de hele ontwikkeling van het gebied van dichtbij meegemaakt", vertelt Paul.

Paul Bloemen houdt van zijn popup garage van beton en staal
Paul Bloemen houdt van zijn popup garage van beton en staal

Máxima heeft er geparkeerd
"Er zijn feesten op het dak geweest, fotoshoots, Glow, verschillende evenementen van de Dutch Design Week en natuurlijk hebben duizenden mensen hun auto er gestald tijdens de vele concerten in het klokgebouw. Koningin Máxima heeft er geparkeerd, maar ook vele bouwvakkers.

"De ervaring van de garage is groot, maar hij is toe aan een nieuwe mooie plek", zegt Paul. De Bossche projectontwikkelaar Certitudo heeft de garage gekocht en in samenwerking met Fleet Parking wordt de volgende plek gezocht.

"Ik ben de afgelopen jaren echt van deze stapel beton gaan houden"
"Alles is genummerd en in een maand kan hij weer ergens anders staan. We hebben vragen vanuit allerlei plekken in Europa, maar ik hoop echt dat 'ie ergens in Nederland terechtkomt, want ik ben de afgelopen jaren echt van deze stapel beton gaan houden."

Kijk hier hoe de parkeergarage er nu uitziet (video)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!