Extra camera's moeten overlast van asielzoekers in Oisterwijk terugdringen - Omroep Brabant

Extra camera's moeten overlast van asielzoekers in Oisterwijk terugdringen

20 oktober 2020 om 19:00 • Aangepast 28 oktober 2020 om 10:17
nl
Oisterwijk wil met camera's overlast van asielzoekers aanpakken
Oisterwijk wil met camera's overlast van asielzoekers aanpakken
Extra camera's rond het asielzoekerscentrum (azc) in Oisterwijk, daarmee hoopt burgemeester Hans Janssen de overlast van een kleine groep asielzoekers tegen te gaan. Met de camera's wil hij het veiligheidsgevoel van omwonenden vergroten en overlastgevers sneller in beeld krijgen om ze daarna op zijn minst te beboeten.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Oisterwijk en de gemeenten Boxmeer, Cranendonck en Grave hebben van het rijk extra geld gekregen om de veiligheid rond de asielzoekerscentra in hun gemeente te vergroten. Deze gemeenten kampten afgelopen tijd geregeld met overlast van asielzoekers en ze hebben nu samen met het Rijk de handen ineengeslagen. Voor de maatregelen die genomen worden, wordt vanuit Den Haag een half miljoen euro beschikbaar gesteld.

Inwoners van Oisterwijk zijn blij met de extra maatregelen:

Wachten op privacy instellingen...

Boxmeer en Grave krijgen geld om de vluchtelingen beter in de gaten te houden met extra beveiligers. Deze boa's moeten onder meer fietsendiefstal, zwartrijden, agressie in het openbaar vervoer, winkeldiefstal, vernieling en bedreiging voorkomen.

Camera's
Oisterwijk besteedt het geld dus aan extra cameratoezicht in de buurt van het azc. In het centrum van het dorp hangen al camera's, waarvan sommige constant worden gevolgd. Van andere camera's worden de beelden bekeken als er iets is misgegaan.

Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is blij met de extra maatregelen. "We willen er alles aan doen om de situatie zo veilig mogelijk te maken." Ook de inwoners van Oisterwijk zijn te spreken over de extra aandacht voor de aanpak van de overlast door het groepje asielzoekers. "Ik heb het aan den lijve meegemaakt hier op De Lind", vertelt een man.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.