Dansen met Martin Garrix, Bosch bedrijf regelt privé-optreden voor je - Omroep Brabant

Dansen met Martin Garrix, Bosch bedrijf regelt privé-optreden voor je

21 oktober 2020 om 17:40 • Aangepast 22 oktober 2020 om 10:54
Hou je vrienden voor de gek en dans mee met Martin Garrix.
Hou je vrienden voor de gek en dans mee met Martin Garrix.
Je plakt een postzegel op een kaart, pakt je telefoon en geniet van een virtueel optreden van een van de bekendste DJ's van de wereld: Martin Garrix. Zo levensecht, dat het voelt alsof je er zelf bij bent. Post.nl brengt de postzegel uit maar het Bossche bedrijf Wij Doen Dingen maakte de augmented reality app van Garrix waarmee je de postzegel tot leven wekt.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Agnes van der Straaten

We plakken niet zo vaak meer een postzegel, maar als we het doen, dan moet hij meteen ubercool zijn. Het bedrijf Wij Doen Dingen in Den Bosch heeft ervoor gezorgd dat de limited postzegel van DJ Garrix een heel bijzondere is.

Als je de app Stampscan downloadt op je telefoon begint het 3D optreden van Garrix in de ruimte waar jij op dat moment bent. Je kunt naast de DJ gaan staan, mee dansen, een video opnemen of een foto maken. Niemand zal zien dat jij niet echt met Garrix aan het chillen was.

STMPD RCRDS
Jesper van der Meer is creative director bij Wij Doen Dingen en ging met Garrix op pad om in een enorme studio de filmpjes op te nemen. "Martin Garrix heeft wel wat met postzegels", zegt Van der Meer. "Zijn vader zat in de postzegels en zijn eigen platenlabel heet STMPD RCRDS."

Om te laten zien dat het werk danste Jesper een paar pasjes naast de virtuele Garrix:

Wachten op privacy instellingen...

Voor Wij Doen Dingen is het een van de vele klussen die ze met nieuwe technieken doen. In Haarlem bedachten ze speciaal coronageld, waar een Augmented Reality-draak uit komt vliegen en voor De Efteling een magische kijker waardoor je draken boven het water in het park ziet vliegen. Van der Meer: "Wij maken, alles wat we doen, maar één keer. We passen wel dezelfde techniek toe, maar het is niet zo dat als Afrojack precies dezelfde app wil als collega Garrix, dat we er dan ook één voor hem maken. Dan willen we het ook echt weer anders doen. Wat we willen is dat mensen er blij van worden is en dat het goed werkt."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...