Beschoten huis en bedrijf waar granaat werd gevonden zijn van dezelfde eigenaar - Omroep Brabant

Beschoten huis en bedrijf waar granaat werd gevonden zijn van dezelfde eigenaar

22 oktober 2020 om 17:00 • Aangepast 23 oktober 2020 om 16:43
Foto: Perry Roovers, SQ Vision.
Foto: Perry Roovers, SQ Vision.
Het beschoten huis aan de Bruno Renardstraat in Breda is van dezelfde eigenaar als het bedrijf aan de Baliëndijk waar een granaat tegen de deur werd geplakt. De zaak wordt daarom voor vier weken gesloten, zo maakte burgemeester Paul Depla donderdagmiddag bekend. Ook komt er tijdelijk cameratoezicht in de Bruno Renardstraat.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

De politie onderzoekt momenteel de twee aanslagen in Breda. Zondagavond werd een rijtjeshuis in Bruno Renardstraat onder vuur genomen. Er werden meerdere schoten gelost, maar niemand raakte gewond. Dinsdagavond werd een handgranaat gevonden bij de bakkerij aan de Baliëndijk, niet ver van het huis. De granaat was tegen de deur geplakt maar viel op de grond zonder te ontploffen. Boven het pand zitten een aantal appartementen .

Depla schrijft in de brief dat beide aanslagen een 'impact' hebben op omwonenden. "in het belang van de veiligheid van de omwonenden heb ik besloten het bedrijf aan de Baliëndijk voor de duur van vier weken te sluiten." Ook wordt er een mobiele cameramast geplaatst in de Bruno Renardstraat voor extra toezicht.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...