Video

Handgranaat en patronen gevonden op straat in Breda

20 oktober 2020 om 05:58 • Aangepast 22 oktober 2020 om 09:26
nl
Op de Baliëndijk in Breda is een explosief gevonden. Het gaat om een handgranaat en een aantal patronen. Die zijn gevonden in de nacht van maandag op dinsdag. Een voorbijganger zag het explosief liggen en waarschuwde de politie.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De politie heeft de straat afgezet om verder onderzoek te doen. Volgens een ooggetuige zat de granaat waarschijnlijk aan een rolluik vastgeplakt met tape en heeft die losgelaten waardoor de granaat op de grond kwam te liggen. Een stukje verderop in de straat werden vervolgens ook patronen gevonden.

De straat werd afgezet (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De straat werd afgezet (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

Mensen die in de straat wonen zijn op de hoogte gebracht door de politie maar ze hoefden hun huizen niet uit. Later in de nacht kwam de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) om de granaat en de patronen veilig te stellen. De handgranaat is na onderzoek onschadelijk gemaakt.

Het onderzoeksteam van de politie bekijkt de komende dagen camerabeelden die in de buurt zijn gemaakt en houdt ook een buurtonderzoek. De politie is op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien in de nacht van maandag op dinsdag.

Schrik in de buurt
Een buurtbewoner komt 's ochtends een kijkje nemen op de plek waar de granaat werd gevonden, hij kijkt er nauwelijks meer van op. "Het is weer eens prijs in de buurt", zegt hij. "Ik sta er niet van te kijken."

Toch blijft het schrikken. "Dit is een leuke gemeenschap waar ook jongere mensen met kinderen komen en hun boodschappen doen. Vanaf half acht of acht uur komen hier mensen die hun kinderen naar school brengen. Je moet er toch niet aan denken dat zoiets overdag gevonden wordt."

Eerdere beschieting
Zondag was het ook al raak in Breda. In de avond werd er toen geschoten op een huis aan de Bruno Renardstraat. Die straat ligt in de wijk die grenst aan het gebied waar nu het mogelijke explosief en kogelhulzen gevonden zijn. Of de zaken met elkaar verband houden is niet bekend.

De EOD kwam naar de Baliëndijk (foto: Perry Roovers/SQ Vision)
De EOD kwam naar de Baliëndijk (foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!