Nathalie's (32) operatie werd uitgesteld door corona maar eind deze maand wordt ze toch geholpen - Omroep Brabant

Nathalie's (32) operatie werd uitgesteld door corona maar eind deze maand wordt ze toch geholpen

22 oktober 2020 om 20:12 • Aangepast 23 oktober 2020 om 10:51
Nathalie van Heesch met haar gezin (foto: Nathalie van Heesch).
Nathalie van Heesch met haar gezin (foto: Nathalie van Heesch).
Nathalie van Heesch uit Schijndel wordt waarschijnlijk 30 oktober geopereerd. Haar operatie ging begin oktober niet door, omdat het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven en Eindhoven de zorg moest afschalen door de coronadrukte. Nathalie is blij, maar ook sceptisch: "Straks wordt het misschien weer uitgesteld."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

"Ik ben een tikkende tijdbom", zei Nathalie begin oktober tegen Omroep Brabant. "Je wordt alleen geholpen als het al bijna te laat is. Ik ben zo bang dat het een keer echt fout afloopt."

De 32-jarige Nathalie kreeg 2,5 jaar geleden een gastric bypass. Sinds de operatie heeft ze zogenoemde koliekaanvallen met extreme buikpijn. Ze heeft volgens de artsen gaten in haar buikvlies, waar haar darmen inschieten wat de pijn veroorzaakt. Het afzeggen van de operatie was een enorme klap voor Nathalie, die al enorm lang met de helse pijnen rondloopt.

Telefoontje
Donderdag was daar het verlossende woord: "Ik kreeg een telefoontje van het ziekenhuis", vertelt Nathalie. "Het was een medewerker van de opnameafdeling. Op 30 oktober word ik geopereerd."

Veel pijn
"Ik had de laatste dagen ontzettend veel pijn dus ben aan de ene kant heel erg blij en opgelucht", legt de Schijndelse uit. "Ik heb genoeg kruiken en koelelementen gehad, het is tijd dat ze het aanpakken."

Maar, Nathalie juicht niet te vroeg: "Je ziet dat het aantal coronabesmettingen iedere dag stijgt. Pas was er weer een record. Ik ben bang dat ze dadelijk weer de ziekenhuizen sluiten voor reguliere zorg. Ik heb er een hard hoofd in. Maar ik heb geleerd dat je positief moet denken, dus ik hoop op het beste."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...