Meester en juf zijn weer beter! Basisschool in Zevenbergen maandag weer open

23 oktober 2020 om 10:23 • Aangepast 29 oktober 2020 om 09:20
nl
De leerlingen van basisschool De Arenberg in Zevenbergen mogen maandag weer naar school. Dat laat Stichting De Waarden, waar de school onder valt, weten. De schooldeuren gingen op woensdag 14 oktober tijdelijk op slot nadat meerdere leerkrachten positief waren getest op het coronavirus. De leerkrachten zijn inmiddels hersteld en er zijn geen nieuwe besmettingen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De school is blij dat er maandag na de herfstvakantie weer gewoon les kan worden gegeven. Het schoolbestuur en de medezeggenschapsraad hameren er wel op dat iedereen zich aan de RIVM-maatregelen moet houden. "De veiligheid van het personeel en leerlingen staat voorop", zegt een woordvoerder van de school. Verder is het advies aan ouders, personeel en leerlingen om gewoon het 'gezond verstand' te gebruiken.

Digitaal onderwijs
Op woensdag 14 oktober besloten schooldirecteur Hèlen Rasenberg en het stichtingsbestuur om de school tijdelijk te sluiten. Dat gebeurde na enkele positieve coronatesten onder de leerkrachten. Ook liep het aantal besmettingen op en bleven steeds meer kinderen thuis met klachten die op corona wezen. De resterende dagen tot aan de herfstvakantie werden ingevuld met digitaal onderwijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.