KNVB gaat coronatests dubbelchecken na misser bij TOP Oss

23 oktober 2020 om 13:19 • Aangepast 29 oktober 2020 om 09:20
nl
De KNVB past de procedure rond de coronatestprocedure in het betaald voetbal aan. Dat gebeurt nadat er dinsdag bij TOP Oss eerst drie spelers positief waren getest, maar later bleek dat ze toch niet besmet waren met corona. De voetbalbond gaat nu bij elke positieve test het resultaat dubbelchecken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De KNVB heeft na overleg met het bedrijf Eurofins (dat de testen afneemt), het laboratorium en clubartsen besloten om een positief geteste speler op korte termijn nogmaals te controleren. "Bij elke test bestaat een minimaal risico dat de uitslag niet correct is. Die kans willen we met de dubbelcheck zo klein mogelijk houden", aldus persvoorlichter Jaap Paulsen. Volgens clubarts Jan van Asseldonk van TOP Oss kan daarvoor hetzelfde afgenomen testmonster worden gebruikt.

De bewuste coronatesten waren voorafgaand aan de wedstrijd tussen TOP Oss en buurman FC Den Bosch afgenomen. Drie spelers en een kantoormedewerker van de Ossenaren waren positief getest. De spelers werden daarop van het wedstrijdformulier gehaald. Tijdens de wedstrijd bleek vervolgens dat de spelers toch niet besmet waren. Ze hadden dus gewoon op het veld kunnen staan.

TOP Oss won overigens de wedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-0.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.