Deuren van Kasteel van Sinterklaas in Helmond gaan dit jaar niet open

23 oktober 2020 om 15:43 • Aangepast 26 oktober 2020 om 09:57
nl
Slecht nieuws voor de schoolkinderen in Helmond en omgeving. Ze kunnen dit jaar geen bezoek brengen aan het Kasteel van Sinterklaas. De poorten van het betoverende kasteel blijven dicht vanwege het coronavirus.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

In andere jaren waren de kaartjes voor het evenement binnen vijf minuten uitverkocht. Maar vanwege corona haakten veel scholen al af. Er werden 5500 tickets verkocht, terwijl er ruimte was voor het dubbele aantal.

De organisatie wilden de leerlingen die toch wilden komen, een leuke dag bezorgen maar komt daar nu van terug. "We hebben lang gehoopt en geprobeerd om dit jaar de onderbouw van de basisscholen toe te laten tot het kasteel, maar door dat voornemen gaat een streep."

Hoop
"Afgelopen zomer waren we nog hoopvol over de lightversie van Het Kasteel van Sinterklaas in 2020. Het aantal besmettingen daalde snel, de teugels mochten wat losser en we dachten verantwoord een nieuwe editie te kunnen organiseren."

Inmiddels is het aantal besmettingen hoger dan ooit. "Daardoor zijn we tot een nieuw inzicht gekomen", stelt de organisatie op haar site.

Decorbouwers
Jonge kinderen kunnen niet besmet worden. "Maar het is niet verantwoord voor de begeleiders van de kinderen en niet voor onze vrijwilligers, zoals de decorbouwers. Dat zijn veelal mensen op leeftijd."

De organisatie heeft overleg gehad met de gemeente, die ook adviseert om het evenement te schrappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.