Twee meisjes (14 en 15) zwaargewond na aanrijding met auto in Breda

23 oktober om 22:01 • Aangepast 2 november om 14:22
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Twee tienermeiden van 14 en 15 jaar zijn vrijdagavond zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een auto in Breda. De toestand van een van hen is zorgelijk.
Profielfoto van Joris van DuinProfielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door
Joris van Duin & Bert van Doorn

De meisjes zijn op de kruising van de Westerparklaan met het Heilaarpark geschept door een automobilist. Zij zaten samen op één fiets. De twee meisjes zijn met ambulances naar ziekenhuizen in Breda en Rotterdam gebracht.

De slachtoffers kwamen tegen de voorruit van de auto aan:

Wachten op privacy instellingen...

Meisjes staken de weg over
De 31-jarige Bredanaar reed met twee vrienden in zijn auto over de Westerparklaan in de richting van de Ettensebaan. De twee meisjes staken kennelijk op hun fiets bij het Heilaarpark de weg over.

De auto heeft hen vervolgens op het kruisingsvlak geschept. De slachtoffers kwamen daarbij op de motorkap en tegen de voorruit terecht.

Verklaringen afgelegd
Deze oversteekplaats is voor fietsers en voetgangers en wordt met verkeerslichten geregeld. De automobilist, de twee inzittenden en een getuige hebben een verklaring afgelegd.

Het onderzoek naar de toedracht is nog gaande. Daarbij wordt ook gekeken naar relevante camerabeelden.

Dodelijk ongeluk vorig jaar op dezelfde plek
In mei vorig jaar vond op precies dezelfde plek een dodelijk ongeluk plaats. De 28-jarige Sten Ideler uit Etten-Leur kwam toen om het leven nadat hij op zijn fiets geraakt werd door een taxichauffeur uit Oosterhout.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...