Video

Omgekomen agent (28) was pas kort in dienst, politie gaat uit van noodlottig ongeval

25 oktober 2020 om 11:03 • Aangepast 26 oktober 2020 om 10:56
nl
De aanrijding op de A270 bij Nuenen waarbij een 28-jarige politieagent om het leven kwam, lijkt een noodlottig ongeval te zijn. Uit voorlopig onderzoek valt niet op te maken dat er opzet in het spel zou zijn. Dit laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Waarom de agenten uit de politiewagen waren gestapt, is nog steeds niet duidelijk. “We doen het onderzoek zo secuur en zorgvuldig mogelijk, zoals altijd bij dodelijke ongevallen. Veel antwoorden hebben we daarom nog niet.”

De 28-jarige agent stond zaterdagavond samen met zijn collega buiten de auto toen een ander voertuig hen en de politiewagen raakte. Dit gebeurde rond elf uur ’s avonds. De politiemedewerker overleed ’s nachts aan zijn verwondingen.

De andere agente raakte gewond. Evenals de bestuurder van de auto die hen raakte. De agente is buiten levensgevaar, maar ligt nog wel in het ziekenhuis. “We zullen ook met haar gaan praten om te horen wat er gebeurd is”, vertelt de politiewoordvoerder. Ook de automobilist zal worden gehoord.

Onderzoek overgenomen
Het verkeersteam van de politie van West-Brabant en Zeeland heeft het onderzoek overgenomen in verband met objectiviteit. Dit wordt samen met de Verkeersongevallenanalyse (VOA) gedaan.

Het nieuws over de agent, die nog niet zo lang in dienst was, hakt er in. “Dit is zo'n telefoontje dat je nooit hoopt te krijgen. Gewoon geen woorden voor. Verschrikkelijk wat daar gebeurd is. Heel veel sterkte voor de familie, collega´s en iedereen die betrokken was bij hem”, laat politiechef Wilbert Paulissen weten. Ook op social media tonen mensen en collega's hun medeleven. Bij politiebureaus wordt de vlag halfstok gehangen, zoals in Eindhoven en Helmond.

Vlag halfstok in Helmond (foto: SQ Vision/Dave Hendriks).
Vlag halfstok in Helmond (foto: SQ Vision/Dave Hendriks).
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.