Politieagent (28) die om het leven kwam, wilde aangereden dier van de weg halen - Omroep Brabant

Politieagent (28) die om het leven kwam, wilde aangereden dier van de weg halen

25 oktober 2020 om 18:33 • Aangepast 27 oktober 2020 om 19:11
nl
De 28-jarige politieagent die zaterdag om het leven kwam bij een noodlottig ongeval bij Nuenen, wilde een aangereden dier van de weg halen. De man, Jeroen Leuwerink, en een collega hadden het dier zien liggen en ze besloten het te verwijderen zodat de weg weer vrij was, zo maakt de politie zondag bekend.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Toen de agenten buiten hun dienstauto waren om het dier te verwijderen, werden ze aangereden door een auto die uit de richting van Eindhoven kwam", vertelt de politie.

De automobilist die betrokken was bij de aanrijding, is een 36-jarige man uit Helmond. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en is weer thuis. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake was van het gebruik van alcohol of drugs.

Hij wordt nog verhoord over zijn betrokkenheid bij de aanrijding. Het onderzoek moet uitwijzen of hem iets te verwijten valt. Volgens de politie wijst alles erop dat het om een noodlottig ongeval gaat.

Halfstok
In het hele land hangen vlaggen op politiebureaus halfstok vanwege het overlijden van de jonge politieagent. Op het bureau in Helmond is een stilteruimte ingericht waar collega’s een laatste groet kunnen achterlaten voor Jeroen en zijn familie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.