Iemand is door rood gereden, zegt politie over aanrijding waarbij tienermeisjes gewond raakten

26 oktober 2020 om 12:41 • Aangepast 26 oktober 2020 om 15:53
nl
Bij het ongeluk in Breda waarbij vrijdagavond twee tienermeiden zwaargewond raakten, moet iemand door rood zijn gereden. Dit zegt een woordvoerder van de politie maandag. Het onderzoek naar wie er door reed loopt nog. In het onderzoek wordt ook bekeken hoe hard de 31-jarige automobilist reed op het moment van de aanrijding met de twee meisjes van 14 en 15 die samen op een fiets zaten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De meiden werden geschept op de oversteekplaats op de kruising van de Westerparklaan met het Heilaarpark, waar verkeerslichten staan. Ze belandden op de motorkap en tegen de voorruit van de auto. Een van hen werd na het ongeluk naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De politie noemde de situatie van haar vrijdag zorgelijk. Hoe het nu met haar en het andere meisje gaat, is niet duidelijk.

Het tweede meisje werd vrijdag naar het ziekenhuis in Breda gebracht. Volgens de politie waren er bij het ongeluk geen alcohol of drugs in het spel.

Verklaringen
In de auto zaten behalve de bestuurder nog twee mensen. Zij hebben alle drie een verklaring afgelegd. Dat geldt ook voor een getuige van het ongeluk. Ook bekijkt de politie camerabeelden uit de omgeving. Wat er precies op de beelden te zien is, kan een woordvoerder maandag niet zeggen.

In mei vorig jaar vond op precies dezelfde plek een dodelijk ongeluk plaats. De 28-jarige Sten Ideler uit Etten-Leur kwam toen om het leven nadat hij op zijn fiets geraakt werd door een taxichauffeur uit Oosterhout. Toen reed de taxichauffeur veel te hard en door rood.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.