2200 kilo vuurwerk gevonden in loods in Sint-Oedenrode - Omroep Brabant

2200 kilo vuurwerk gevonden in loods in Sint-Oedenrode

26 oktober 2020 om 17:12 • Aangepast 27 oktober 2020 om 17:13
nl
In een loods aan de Schijndelseweg in Sint-Oedenrode is vorige week donderdag ruim 2200 kilo vuurwerk gevonden. Dat meldt de gemeente Meierijstad maandag. Burgemeester Kees van Rooij spreekt van een ‘enorme vondst’ en hij zegt dat er meer controles zullen volgen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

De politie kwam het vuurwerk op het spoor tijdens een bestuurlijke controle in de loods, die in het buitengebied staat. De loods wordt verhuurd aan meerdere bedrijven en particulieren die er spullen kunnen opslaan.

In een van de ruimtes in de loods werden pallets vol met vuurwerk gevonden. Het meeste vuurwerk zat nog ingepakt. Om wat voor vuurwerk het precies gaat, moet nog worden onderzocht.

Huurder is verdachte
De politie gaat de huurder van de ruimte later verhoren op het politiebureau over de grote hoeveelheid vuurwerk. Hij geldt als verdachte in het onderzoek. Het is verboden een grote hoeveelheid vuurwerk op te slaan zonder de gemeente daarover te informeren, ook als dat vuurwerk legaal is.

Onlangs werd ook een grote hoeveelheid vuurwerk gevonden in een garage middenin een woonwijk in Oeffelt. Hier lag 300 kilo van het explosieve spul.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.